Actualitate

Sindicaliștii îi vor cere lui Burduja contracte pe perioadă nedeterminată pentru cei 1800 de ”zilieri”

Sindicaliștii care vor participa la negocierile cu Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, de la București îi vor solicita acestuia să rezolve și problema celor 1800 de angajați ai companiei energetice care au contracte de muncă pe perioadă determinată. Intenția liderilor de sindicat este aceea de a solicita ca oamenilor să le fie făcute contracte de muncă pe perioadă nedeterminată. Pe lângă aceste discuții, cele două părți vor aborda și problema creșterii veniturilor pentru mineri și energeticieni.

„O să avem discuții cu Ministrul Energiei, Sebastian Burduja și despre problema celor 1800 de angajați care au contracte de muncă pe perioadă determinată. Din punctul meu de vedere, fără acești salariați compania nu poate să funcționeze. Din respect pentru acești salariați pe perioadă determinată și ținând cont de faptul că sunt de doi ani în cadrul acesti companii ar trebui să aibă contracte de muncă pe perioadă nedeterminată”, a declarat președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe.

 

Acțiunea liderilor de sindicat are însă șanse slabe de reușită. În Planul de Restructurare pe care Complexul Energetic Oltenia îl traversează să specifică clar că nu se pot face angajări pe perioadă nedeterminată în cadrul companiei.

Vizualizări: 2,128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: