Actualitate

Salariile minerilor, discutate la București 

O nouă rundă de discuții pe marginea salariilor minerilor și energeticienilor va avea loc în capitală. Sindicaliștii se duc iar peste ministrul Energiei, Sebastian Burduja, să discute despre noul contract de muncă din Complexul Oltenia. Nu mai e mult și acesta trebuie să fie parafat ca să poată intra în vigoare de luna viitoare, însă sindicatele nu au ajuns la un numitor comun cu administrația. 

 

Inițial, s-a vehiculat că Burduja va veni la Târgu Jiu să discute cu sindicaliștii, dar în final a decis ca aceste negocieri să aibă loc vineri, la București. 

 

Liderii de sindicat atenționează, în continuare, că vor venituri mai mari pentru mineri și energeticieni și îi vor transmite asta și lui Burduja. Mai transmit că sunt pregătiți de orice ca să obțină un câștig substanțial pentru salariații companiei energetice. 

 

"A trecut prin Guvern acel buget de venituri și cheltuieli care nu e corect. Sper să reușim să încheiem un contract de muncă cu noi drepturi și câștiguri pentru salariați. Ne aflăm în poate cele mai grele negocieri de contract colectiv de muncă, din ultimii 20 de ani. Suntem pregătiti de orice și suntem pregătiți să uzăm de orice pârghie să fim mulțumiți. Prin acte legislative, CEO nu este lăsat să producă și să vândă energie la un cost care să ne acopere toate cheltuielile si asta se răsfrânge asupra veniturilor noastre", a declarat la Radio Infinit Jan Popescu, de la Sindicatul Mine Energie Oltenia.

 

La ultima întâlnire, s-a discutat mult pe marginea introducerii sporurilor și primelor în salariul de bază. Dar după discuțiile de până acum, nu a fost bătută în cuie fix partea de salarizare, ce îi interesează cel mai mult pe mineri. Pe bună dreptate, oamenii cer venituri mai mari de luna viitoare. Rămâne de văzut ce vor reuși să obțină sindicatele care negociază noul CCM și pentru interesele cui se vor bate.

Vizualizări: 1,492

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: