Actualitate

Fost supraveghetor CEO: Bulgarii nu au avut un Virgil Popescu că se închideau și ei la fel de repede!

Faptul că Bulgaria nu renunță atât de ușor la grupurile pe cărbune se datorează faptului că nu au avut în conducerea Ministerului Energiei o persoană ca Virgil Popescu, crede fostul supraveghetor al Complexului Energetic Oltenia, Gabriel Giorgi. Spre deosebire de România, Bulgaria a negociat închiderea grupurilor care produc energie pe bază de cărbune abia în anul 2035, fapt care în țara noastră nu se întâmplă. Singura șansă ca termenele din Planul de Restructurare să fie decalate este negocierea cu Comisia Europeană, însă acest lucru a eșuat prima dată și este greu de crezut că țara noastră o să mai aibă șanse să renegocieze acest aspect.

„Ei nu au avut un Virgil Popescu. Oamenii au fost zdraveni la cap și nu au pus carul înaintea boilor. Ei au luat etapizat acest lucru”, a declarat fostul supraveghetor al Complexului Energetic Oltenia, Gabriel Giorgi.

 

 

De unde a fost copiat acest model?

 

Renunțarea la energia produsă pe bază de cărbune se copiază după modelul țărilor nordice, crede Giorgi. Totuși, în țările respective, aceste lucruri s-au făcut cu mulți ani în urmă, iar populația a fost pregătită din timp pentru așa ceva. „S-a plecat cu acest Green Deal de la Danemarca și Suedia care au început să implementeze genul ăsta de producție și consum de energie cu mulți ani înainte și au reușit să pregătească populația pentru așa ceva”, a mai precizat Giorgi.

 

 

 

Vizualizări: 2,339

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: