Eveniment

Adolescentă bătută de un individ, pentru că nu l-a lăsat să o sărute 

Un tânăr din comuna gorjeană Dănciulești a fost condamnat o pedeapsă de 6 luni de închisoare, cu suspendare, după ce a agresat fizic o minoră. Deranjat că aceasta nu l-a lăsat să o sărute, i-a dat câteva palme și a tras-o de păr. 

Fapta pentru care acesta a fost judecat și condamnat a avut loc în 3 august 2021, seara. Tânăra agresată se afla în faţa blocului de apartamente ce aparţine primăriei comunei Dănciuleşti, stând la o masă împreună cu mai mulţi tineri. La un moment dat şi-a făcut apariţia şi agresorul. A mers direct la tânără, cu intenţia de a o lua în braţe şi a o săruta. 

”Din acest motiv între cei doi a avut loc o discuţie în contradictoriu, s-au împins, iar inculpatul i-a aplicat două lovituri cu palma în zona feţei, a tras-o de păr şi, căzând de pe bancă, s-a lovit la urechea dreaptă de beton, continuând s-o lovească cu picioarele peste mâini şi corp”, se arată în hotărârea Judecătoriei Târgu Cărbunești. 

Tânăra le-a spus anchetatorilor că şi în trecut a avut probleme de acest gen cu acesta, însă nu l-a reclamat. Instanța a ținut cont de faptul că are antecedente penale, fiind în trecut condamnat, de mai multe ori, la pedeapsa amenzii penale, pentru săvârșirea unor infracțiuni de același tip. Astfel, magistrații au considerat necesară condamnarea sa la pedeapsa închisorii.

”Referitor la alegerea pedepsei, instanța are în vedere că inculpatul a săvârșit o infracțiune contra persoanei, prin administrarea de violențe cu palma, trăgând de păr persona vătămată, aceasta dezechilibrându-se și lovindu-se în zona urechii drepte, a cauzat persoanei vătămate leziuni traumatice care au necesitat 5-6 zile de îngrijiri medicale, aceasta fiind lovită la nivelul feței. De asemenea, instanța reține că inculpatul a avut o reacție disproporționată și impulsivă, reacționând violent fără a exista un motiv serios, dovedind o toleranță redusă la frustrări minore”, se mai arată în document.

Magistrații au dispus supendarea executării pedepsei de 6 luni închisoare sub supraveghere şi au stabilit un termen de supraveghere de 2 ani. Pe durata acestui termen, tânărul va trebui să presteze muncă neremunerată, preț de 60 de zile, în cadrul primăriei sau școlii din Dănciulești. 

În plus, instanța l-a obligat la plata către tânăra agresată a 10.000 de lei, daune materiale și daune morale, având în vedere că s-a constituit parte civilă. 

Hotărârea pronunțată în 18 octombrie de Judecătoria Târgu Cărbunești nu este definitivă și poate fi contestată. 

Vizualizări: 1,256

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: