Eveniment

Polițistul Buligan rămâne în arest preventiv

Ionuț Alin Buligan este singurul luptător SAS implicat în cazul Dodoi care rămâne în arest preventiv. Decizia este definitivă, după ce Curtea de Apel Craiova a admis contestația procurorilor gorjeni care nu au fost de acord cu măsura arestului la domiciliu.

„În temeiul art. (...) admite contestaţia declarată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. Desfiinţează încheierea nr. 110/2022 a Tribunalului Gorj şi rejudecând, În temeiul art. 207 Cpp rap la art. 348 Cpp menține măsura arestării preventive față de inculpatul Buligan Ionuț Alin, ca fiind legală și temeinica. În temeiul art. 242 alin. 2 Cpp respinge cererea formulată de inculpat privind înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu, ca nefondată. Definitivă”, se arată în minuta sentinței de miercuri a Curții de Apel Craiova.
Ceilalți cinci polițiști implicați în dosar se află în arest la domiciliu sau sub control judiciar. Ei sunt acuzați de tentativă de omor, tortură și purtare abuzivă.

Incidentul a avut loc pe 20 mai, în orașul Novaci. Șoferul Constantin Dodoi (41 ani) a ignorat semnalele polițiștilor, a continuat să conducă și a lovit un agent care încerca să-l oprească. Mascații au fost chemați în ajutor, iar Dodoi a fost prins la scurt timp. Bărbatul acuzat de ultraj a fost bătut atât în sediul poliției, cât și în duba care l-a transportat la Târgu Jiu.


Ulterior, bărbatul a ajuns în stare gravă la spital și operat.  Mai multe organe vitale i-au fost afectate grav, medicii stabilind că viața i-a fost pusă în pericol.

Vizualizări: 2,123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: