Politică

Mai puține angajări la stat în 2024

O nouă ordonanță a austerității a fost publicată vineri în Monitorul Oficial. Anul viitor, numărul de angajări la stat ar trebui să fie mult redus.

Conform notei de fundamentare, în anul 2024, începând cu data intrării în vigoare a acestei ordonanţe de urgenţă, se suspendă ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante, cu excepţia posturilor unice.

Prin excepţie, în cazuri temeinic justificate, prin memorandum aprobat în şedinţa Guvernului, se poate aproba organizarea de concursuri sau examene pentru ocuparea posturilor vacante sau temporar vacante din instituţiile şi autorităţile publice, cu justificarea necesităţii şi cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate cu această destinaţie în buget.

Numărul maxim de posturi finanţat în anul 2024 din fonduri publice de către instituţiile şi autorităţile publice, indiferent de modul de finanţare şi subordonare, trebuie să fie stabilit astfel încât să se asigure plata integrală a drepturilor de natură salarială acordate în condiţiile legii cu încadrarea în cheltuielile de personal.

Ordonatorii de credite vor stabili numărul maxim de posturi care se finanţează, cu respectarea acestei condiţionalităţi.

Vizualizări: 2,129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: