Politică

Prefectul de Gorj, corigent la matematică. Și logică, și citire...

Prefectul nu pare să știe ce vorbește și face declarații care îl pun într-o situație tot mai jenantă. Ultimul exemplu? A comentat modul în care s-au împărțit banii de la Consiliul Județean. E supărat că s-ar fi dat bani, spune el, pe criterii politice. Adică doar social-democraților și că “multe primării” n-au primit nimic.

“Consiliul Județean împarte banii la mai multe UAT-uri. La foarte puține. Sunt foarte multe localități care au datorii urgente nu au primit niciun ban de la Consiliul Județean. Am ajuns să împărțim puținul pe care-l avem doar pe criterii politice”, declară prefectul Iulian Popescu.

Le luăm pe rând, să vă arătăm că prefectul ori nu știe să citească, ori nu știe să calculeze, ori nu știe logică, ori nu le are deloc cu administrația și nici cu politica. Dar de ultimele aspecte, ne-am lămurit deja în ultimele șase luni de când e prefect, dar nu pentru județ, ci pentru „domnul președinte”.

Spune prefectul de “multele” primării care n-au primit niciun leu. Doar că: „multele” sunt, de fapt, doar trei și, culmea, toate sunt conduse de primari PSD.

E vorba de Primăriile Slivilești, Mătăsari și Fărcășești. Primarii n-au făcut vreo declarație publică. Nu s-au plâns că nu le-a virat Consiliul Județean bani după rectificarea din această săptămână. Dar a vorbit „avocatul poporului”: Iulian Popescu, de la PNL.

A doua minciună pe care o spune prefectul la radio e demontată ușor dacă ne uităm pe cifre. Spune prefectul că s-au dat bani pe criterii politice. Adică de la PSD pentru PSD. Dar, ce să vezi? Dacă te uiți pe listă, constați că, de fapt, cei mai mulți bani, nu s-au dus la vreo primărie condusă de un edil social-democrat, ci, fix, da, la o primărie condusă de PNL. Primăria Rovinari, mai exact, primește cei mai mulți bani, adică 2,3 milioane de lei. Primăria Motru, de exemplu, unde e primar PSD primește mai puțini bani decât Primăria Novaci, unde e edil PNL. Diferența între cele două e de 500 de mii de lei.

 Probabil prefectul are sechele de la ultima rectificare când Ciucă a vrut să-i pedepsească pe primarii PNL care au anunțat că vor candida din partea PSD, anul viitor. "Porumbelul" i-a scăpat primarului liberal din Roșia de Amaradia, care a spus, în direct, la radio, că Nicolae Ciucă așa a decis, să se răzbune pe primari, să nu le dea niciun leu dacă pleacă din partid.

Vizualizări: 4,013

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: