Actualitate

Lovitură pentru Hidroelectrica, în plină criză energetică

Tribunalul Bucureşti a decis anularea procedurii de selecţie pentru ocuparea a cinci posturi de membri ai Directoratului Hidroelectrica, decizia nefiind, însă, definitivă, Reprezentanţii companiei au transmis, vineri seară, că hotărârea este fără precedent în jurisprudenţa românească şi că va face toate demersurile necesare pentru a obţine o decizie favorabilă.

 

Tribunalul Bucureşti a decis anularea procedurii de selecţie pentru ocuparea a 5 posturi de membri ai Directoratului Hidroelectrica, desfăşurată în perioada 10.04.2019-04.06.2019, şi a obligat societatea să emită o nouă decizie privind o nouă procedură de recrutare şi selecţie.  

Decizia nu este, însă, definitivă, şi poate fi atacată cu apel.  Procesul a fost deschis în urma unei reclamaţii a unui fost director. 


 
”Hidroelectrica a luat act de decizia exprimată pe fond de Tribunalul Bucureşti în data de 12.04. a.c. cu privire la anularea procedurii de recrutare şi selecţie pentru ocuparea a cinci posturi de membri ai Directoratului societăţii, acţiune derulată pe parcursul anului 2019. Hotărârea – fără precedent în jurisprudenţa româneasă, nu este executorie şi nu produce efecte imediate, societatea urmând să facă toate demersurile legale şi procedurale necesare pentru a demonstra validitatea procedurii de selecţie - derulată în conformitate cu toate rigorile stipulate în OUG 109, şi a obţine o decizie favorabilă”, a transmis, vineri seară, Hidroelectrica, într-un comunicat de presă.  

Potrivit documentului, ”Directoratul societăţii îşi respectă în continuare angajamentele şi sarcinile încredinţate la preluarea mandatului şi îşi exprimă încrederea că situaţia neobişnuită va fi clarificată de instanţele superioare”.  

”Reamintim că Hidroelectrica este una dintre cele mai performante companii aflate în portofoliul statului român, rezultatele economice excepţionale ale ultimilor ani, diversificare portofoliului şi deschiderea unor noi linii de business  confirmând faptul că societatea a fost şi este condusă cu onestitate şi profesionalism, în spiritul tuturor principiilor guvernanţei corporative. Din dorinţa de a respecta independenţa actului de justiţie, societatea nu doreşte să facă alte comentarii  care ar putea fi de natură să influenţeze procedura juridică aflată în curs”, a mai transmis compania. 

Directoratul Hidroelectrica, membri cu o durată a mandatului de 4 ani, începand cu data de 10.06.2019 

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie verde din România şi principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Naţional, fiind o companie vitală pentru un sector strategic, cu implicaţii în siguranta naţională. 

Compania exploatează un număr de 209 centrale, având o putere instalată totală de 6.482 MW. Acestora li se adaugă parcul eolian de la Crucea, cu o putere instalată de 108 MW. 
 

Vizualizări: 2,099

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: