Actualitate

CE Oltenia, obligat de justiție să refacă terenurile afectate de lucrări 

Complexul Energetic Oltenia a fost obligat de magistrații gorjeni să efectueze lucrări de îmbunătățiri funciare și de reconstrucție ecologică a terenurilor aflate în proprietatea unui cetățean din comuna gorjeană Cătunele. 

Este vorba de aproape 17 hectare de teren pe care compania energetică este constrânsă să le redea în circuitul agricol. În plus, instanța de la Motru a stabilit ca CE Oltenia să plătească proprietarului respectiv și suma de 20.300 lei. Compania a atacat hotărârea, însă a rămas definitivă prin soluția pronunțată de magistrații Curții de Apel Craiova, la începutul anului trecut. 

Astfel stând lucrurile, CE Oltenia caută acum o societate care să realizeze proiectul tehnic si amenajarea suprafeței de 16.922 mp aflată în proprietatea acelei persoane, prin execuția lucrărilor de ecologizare, în vederea redării în circuitul agricol.

Peste 80.000 lei este dispusă compania energetică să plătească pentru reconstrucția ecologică a acelor suprafețe afectate de minerit. Firmele interesate pot depune ofertele până în data de 12 mai, pe platforma online națională de achiziții. 

 

 

Vizualizări: 1,752

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: