Actualitate

Inspectorii ITM Gorj, în control la carierele miniere

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj derulează acţiuni de control, în cadrul Campaniei Naţionale de verificare a modului în care sunt respectate cerinţele minime pentru îmbunătăţirea securităţii şi protecţia sănătăţii lucrătorilor care pot fi expuşi riscurilor de explozie şi incendiu. Controalele vor avea loc la silozurile de cereale, fabricile de băuturi alcoolice, rafinării, în industria minieră şi în spitale.

 

Verificările vor viza, în principal, diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea prevederilor legale de către angajatorii care efectuează activităţi de recepţionare, condiţionare, păstrare şi valorificare a produselor agricole, fabricare a băuturilor alcoolice, rafinare a ţiţeiului, exploatare minieră şi îngrijire spitalicească. 

 

Totodată, un alt obiectiv este acela de a fi crescut gradul de conştientizare a angajatorilor şi a lucrătorilor în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale referitoare la sănătatea şi securitatea în muncă în societățile comerciale din respectivele domenii de activitate. 

 

Inspectorii ITM Gorj vor face verificări pe tot parcursul anului, sub coordonarea Inspecției Muncii. ”Acţiunile de control se desfăşoară în toate tipurile de întreprinderi (mici, mijlocii şi mari, cu capital de stat, privat sau mixt) care desfăşoară activităţi de recepţionare, condiţionare, păstrare şi valorificare a produselor agricole (CAEN 521), fabricarea nutreţurilor combinate (CAEN 109), fabricarea produselor de morărit și panificație (CAEN 106,107), fabricarea băuturilor alcoolice (CAEN 11), precum şi în unităţile de minerit (CAEN 05, 07, 08), rafinarea ţiţeiului (CAEN 192) şi în spitale (CAEN 861)”, au transmis reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj. 

 

Vizualizări: 3,381

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: