Actualitate

UM Sadu scapă de datoriile învechite 

Uzina Mecanică (UM) Sadu va scăpa de datoriile învechite. Guvernul va aproba în ședința de joi, 14 aprilie, o ordonanță de urgență privind unele măsuri pentru diminuarea arieratelor bugetare ale unor operatori economici din industria națională de apărare, iar în nota de fundamentare se regăsește și uzina de armament de la Bumbești Jiu. 

Măsura se aplică pentru zece operatori economici din industria națională de apărare care se încadrează în categoria principalilor furnizori de armament, muniție și material de război pentru forțele sistemului național de apărare, care înregistrează arierate bugetare și nu dispun de surse de finanțare pentru stingerea acestor obligații. Astfel, datoriile mai vechi de 90 de zile vor fi anulate. 

”Obligațiile fiscale şi/sau bugetare, inclusiv accesoriile acestora, aferente producției sau comerțului cu armament, muniție și material de război datorate de operatorii economici din industria națională de apărare, autorizați, în conformitate cu prevederile Legii nr. 232/2016 privind industria națională de apărare, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, cu modificările și completările ulterioare, prevăzuți în anexa care face parte integrantă din prezenta ordonanță de urgență, administrate de Agenția Națională de Administrare Fiscală, se anulează”, se arată în proiectul de ordonanță de urgență. 

Astfel, UM Sadu nu ar mai trebui să plătească impozitele, taxele, contribuțiile sociale obligatorii și alte sume datorate bugetului general consolidat, precum și obligațiile accesorii, datorate și neachitate până la data de 31 martie 2022, cu niște excepții.

 

Vizualizări: 800

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: