Actualitate

Primăria Târgu Jiu a solicitat acord de mediu pentru parcarea subterană de la tribunal 

Municipalitatea din Târgu Jiu a depus la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Gorj o solicitare pentru emiterea acordului de mediu necesar pentru realizarea parcării subterane și reamenajarea parcului din fața Tribunalului Gorj. 

Este vorba despre proiectul pentru care APM Gorj nu a acceptat la începutul acestui an reducerea spațiilor verzi, conducerea instituției solicitând atunci administrației locale să regândească proiectul. 

Municipalitatea a actualizat în ianuarie studiul de fezabilitate pentru proiectul ”Revitalizare urbană a spațiului aferent parcului Nicu D. Miloșescu, construire parcare subterană și reamenajare parc”, care a și fost aprobat de Consiliul Local printr-o hotărâre din luna februarie. Lucrările se ridică la peste 19 milioane lei. 

Investiția ar presupune amenajarea a 103 locuri de parcare subterane, alte 26 supraterane, spații verzi pe o suprafață de circa 3800 mp, platforme pietonale în suprafață de circa 1100mp, platforme carosabile și de parcare, precum și rampe de acces. În proiectul inițial erau prevăzute 70 de locuri de parcare la sol.

Conform hotărârii de Consiliu Local, lucrările ar trebui să fie încheiate în 16 luni. Deocamdată este blocat în hârtii de câțiva ani.

Vizualizări: 1,785

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: