Social

Locuitorii din Lelești, speriați de sunetul cutremurelor

Locuitorii din zonele în care se produc frecvent cutremure nu se simt foarte confortabil cu noua situație și au sesizat că acestea sunt precedate de anumite sunete.

Cristi Tudor, de la Secția Drumuri Naționale Târgu Jiu, locuiește în zona Lelești, în care s-au produs multe dintre cutremure și a constatat că s-a creat o stare de neliniște în comună, mai ales că zgomotul care se aude înainte de cutremure i-a speriat pe oameni.

“Nu suntem deloc confortabili. A fost liniște acum două zile, acum a fost unul destul de puternic, sperăm ca ăsta să fie finalul și că dispar și sperăm să ne liniștim. Acele replici se resimt foarte mult în zona noastră, în special acele sunete produse prin cutremurele de suprafață. Nu sunt specialist, dar am citit și eu, cutremurele de suprafață, într-adevăr, produc niște sunete mai mari decât cele de adâncime mai mare. Nu știi la ce să te aștepți. În momentul în care se aude sunetul, nu știi dacă vine un cutremur de magnitudine mare sau este doar unul mic. Doar se aude zgomotul, e ca un trosnet înfundat și o vibrație resimțită de unda de sunet, nu unda seismică. Simți acea vibrație ca o boxă îndreptată către tine”, a declarat Cristi Tudor despre sunetele care sunt greu de caracterizat.

Miercuri dimineața a avut loc un alt cutremur major, de peste 4 grade, un altul făcându-se simțit și miercuri noaptea.

 

Vizualizări: 1,464

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: