Actualitate

Locomotivele care transportă cărbunele se „cârpesc” să poată funcționa

„Calea ferată e praf, țăndări!”, atrage atenția un lider de sindicat din Complexul Energetic Oltenia. Așa că nu e de mirare că au loc incidente pe calea ferată și sar de pe șine vagoanele încărcate cu lignit. Locomotivele care transportă cărbunele se „cârpesc” să poată funcționa.

Circulația feroviară e încă blocată între Dragotești și Turceni după ce un tren care transporta cărbune către termocentrală a deraiat. Deși inițial s-a anunțat că trei vagoane au sărit de pe șine, la fața locului, cei de la CFR au numărat mai bine. Au descoperit că opt, nu trei vagoane, au sărit de pe șine.

Două s-au răsturnat, iar cărbunele a ajuns pe câmp. La ce infrastructură au angajații CE Oltenia la dispoziție nu e de mirare că au loc astfel de incidente pe calea ferată. Liderii de sindicat atrag atenția că oricând s-ar putea petrece o tragedie tocmai din lipsă de investiții și de interes pentru soarta cărbunelui și a salariaților care îl transportă spre termocentrale. “Este jalnic! Eu am mers cu o locomotivă, vă spun sincer, simţi că sare de pe şine, se mişcă şinele, tot, infrastructura este praf, ţăndări. Nu s-a făcut nicio investiţie, nu numai acolo, în tot mineritul. La locomotive se pun piese de la una la alta, se cârpesc ca să poată funcţiona, să poată să transporte cărbunele”, a declarat liderul de sindicat Nicu Bunoaica.

Ca să fie repuse pe șine vagoanele care au deraiat, în zonă va ajunge o macara de mare tonaj. Intervenția va fi însă una de durată.

Vizualizări: 1,182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: