Social

Investiții de milioane de euro în reabilitarea școlilor din Rovinari

Educația continuă să fie o prioritate pentru Primăria orașului Rovinari, care investește în reabilitarea tuturor școlilor din localitate.

Pe lângă lucrările de renovare și modernizare a unităților de învățământ care se fac anual de către UAT-uri, Primăria orașului Rovinari investește și în lucrări mai ample pentru școlile din localitate.

Cea mai grea parte în cazul acestor lucrări o reprezintă finanțarea, a precizat primarul Robert Filip: „În afară de lucrurile minore, de exemplu schimbarea unui parchet, lucruri pe care le făceam în fiecare an de data aceasta vreau să ne concentrăm și să reușim lucrări mult mai importante”. 

Astfel, pentru două școli importante din localitate s-au obținut finanțări de aproximativ cinci milioane de euro.

La Școala nr. 1 a început procedura de licitație pentru un proiect de aproximativ două milioane de euro prin care se schimbă anveloparea și care va schimba cu totul fața școlii.

Pentru liceul din localitate documentele sunt deja semnate și avansate pentru o finanțare de trei milioane de euro pentru dotare și reabilitare. 

Pentru Școala nr. 3 din Rovinari se va face reabilitarea din fonduri proprii, fiind vorba de lucrări mai mici precum schimbarea parchetului și igienizare, a mai precizat primarul Robert Dorin Filip.

Vizualizări: 729

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: