Politică

Legea pentru pensionarea minerilor și energeticienilor, amânată pentru anul viitor

Președintele USR Gorj, deputatul Radu Miruță, propune ca legea pentru pensionarea mai devreme a minerilor și energeticienilor să fie aprobată, dar să intre în vigoare anul viitor. 3.684 de oameni s-ar pensiona la Complexul Energetic Oltenia, dacă ar intra în vigoare imediat, majoritatea din producție.

”Am zis să aprobăm legea acum, cu punerea în aplicare de anul viitor. Anul acesta pleacă 8-900 de oameni, anul viitor la fel, anul viitor ar fi plecați 1.800”, a spus Radu Miruță, precizând că și parlamentarii PSD îi susțin amendamentul.

Parlamentarii de Gorj au tot spus că numărul mare de pensionări ar afecta Complexul Energetic Oltenia, dar managerul companiei a spus altceva în spațiul public. “La momentul în care se va emite un act legislativ vom lua act de el și va trebui să găsim soluții pentru impactul pe care îl va produce. Va fi un impact pentru că trebuie înlocuită forța de muncă plecată, într-un termen destul de scurt, cu personal calificat, care să știe ce trebuie să facă”, a spus Burlan la un post de televiziune, care nu s-a plâns că nu ar avea soluții. 

Minerii și energeticienii care protestează de șase săptămâni în Piața Prefecturii Gorj au anunțat că de săptămâna viitoare intră în greva foamei.

Vizualizări: 3,015

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: