Politică

Moțiune simplă a PSD împotriva ministrului Economiei. O votează și PNL-iștii?

Senatul va dezbate şi vota, marţi, moţiunea simplă intitulată "O Românie în agonie, cu Năsui la Economie" prin care semnatarii, 41 de senatori PSD, solicită demiterea ministrului Economiei, Claudiu Năsui.

Semnatarii moţiunii spun că ministrul Economiei are ca obiective “blocarea programelor de stimulare şi susţinere a economiei şi firmelor româneşti", "anulează acţiunile de susţinere a exporturilor româneşti" şi "vânzarea celor mai profitabile companii ale statului român".

Senatorii PSD spun că “niciun fel de forţe oculte externe şi nici cele mai perfide planuri de subminare a unei economii naţionale nu ar fi reuşit, într-un an de zile, dezastrul produs de Claudiu Năsui în fruntea Ministerului Economiei, în doar 70 de zile”, iar singurii care profită de pe urma sa, în calitate de ministru, sunt “securiștii şi firmele controlate de familia Năsui".

Claudiu Năsui este acuzat și de faptul că nu a redactat hotărârea de Guvern pentru organizarea instituţiei pe care o conduce, după desprinderea de Ministerul Energiei.

Senatorul PSD Radu Oprea a declarat că moţiunea simplă este "pe deplin justificată şi foarte aşteptată" de către antreprenorii din România pentru că ministrul Economiei "nu are nicio viziune şi niciun mesaj pentru antreprenori". 

Surse politice spun că foarte mulți PNL-iști sunt nemulțumiți de activitatea ministrului Economiei, iar unii dintre ei sunt hotărâți să voteze moțiunea simplă a social-democraților. Într-o ședință ce a avut loc marți, liderul senatorilor PNL, Virgil Guran, s-a plâns de activitatea ministrului Economiei, Claudiu Năsui, căruia i se reproșează întârzierea unor măsuri care țintesc mediul de afaceri. Acesta ar fi informat conducerea partidului că există riscul ca moțiunea simplă împotriva lui Năsui să fie adoptată și cu votul unor senatori PNL.

Vizualizări: 1,024

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: