Politică

Polițiștii, în alertă. Ce le pregătește guvernul!

Vice-premierul Kelemen Hunor (UDMR) a declarat într-un interviu că nu i se pare drept ca polițiștii să se poată pensiona la vârsta de 48-50 de ani, iar vârsta de pensionare ar trebui majorată.

Potrivit liderului UDMR, polițiștii nu reprezintă singura categorie ce este supusă stresului pe parcursul carierei. În aceeași situație se află profesorii și medicii, aceștia neavând însă oportunitatea de a se pensiona mai devreme. “Ar trebui ridicată vârsta de pensionare pentru cei care se pensionează la 48 de ani, 50 de ani. Stres au și profesorii și nu se pensionează. Stres au și cei din sistemul de sănătate și nu se pensionează”, a declarat Kelemen Hunor.

Acesta anunță că Guvernul trebuie să ia în calcul ideea de a ridica vârsta de pensionare, nefiind o situație morală. “O primă măsură ar fi să ne gândim la o creștere a vârstei de pensionare în acele sectoare unde astăzi pensionarea se face la o vârstă foarte tânără și mai ai o activitate de 15-20 de ani pentru unii. Nu este moral să ieși la pensie la 50 de ani, să ai o pensie de 50 de mii de lei și să te reangajezi la stat tot pentru 10-12 mii de lei. Aceste lucruri trebuie clarificate", a mai transmis vice-premierul.

Cel mai probabil acesta a vrut să spună o pensie de cinci mii de lei, nu de 50 de mii de lei.

Vizualizări: 1,386

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: