Politică

Lider sindical din minerit: Ce impact bugetar au avut pensiile parlamentarilor?

Liderii sindicatelor din Complexul Energetic Oltenia s-au întâlnit luni cu parlamentarii de Gorj și cu conducerea administrativă a județului.

Sindicaliștii au vrut să alfe dacă există sprijin pentru proiectul de lege prin care minerii și energeticienii se pot pensiona mai devreme. Ion Popescu, președintele Sindicatului Renașterea Jilț Sud, a criticat faptul că doi dintre parlamentari au lipsit de la discuții, fiind vorba de senatorul Iordache și deputatul Vîlceanu de la PNL.

Liberalii au avut un reprezentant la discuții, pe deputatul Gheorghe Pecingină, care a încercat să le vorbească de impactul bugetar al proiectului de lege. Circa patru mii de oameni s-ar pensiona într-un an doar de la Complexul Energetic Oltenia, societate care ar trebui să plătească retroactiv contribuțiile pentru grupa de muncă.

Președintele de la Renașterea Jilț Sud a criticat abordarea. „L-am întrebat pe dl deputat Pecingină, care a folosit de mai multe ori expresia "impact bugetar" referitor la legea cu pensionarea la 52 ani, ce impact bugetar a suportat bugetul național atunci când parlamentarii și-au aprobat pensii speciale? Bineînțeles că nu am primit niciun răspuns“, a scris Popescu pe pagina de socializare.

Parlamentarii PSD Gorj le-au spus sindicaliștilor ce voiau să audă. ”În ceea ce privește amendamentul pentru modificarea Legii Pensiilor, astfel încât toți angajații Complexului Oltenia care îndeplinesc criteriile să fie încadrați în condiții grele de muncă, vă asigur că noi, cei de la PSD, vom susține orice propunere care vine în sprijinul minerilor și energeticienilor. Noi am depus deja un amendament în acest sens, dar dacă ceilalți colegi parlamentari vor să vină cu completări, susținem orice demers, astfel încât forma sa finală să fie benefică pentru toată lumea”, a declarat deputatul Mihai Weber, președintele PSD Gorj. 

Minerii și energeticienii pichetează Prefectura Gorj pentru a șasea săptămână la rând. Proiectul de lege pe care îl cer este în dezbatere la Camera Deputaților, la comisiile de specialitate.

Vizualizări: 3,183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: