Social

Jupânești: 11 milioane de euro pentru rețeaua de apă și canalizare

Nu mai puțin de 11 milioane de euro vor fi investite în comuna Jupânești din județul Gorj! Cu acești bani va fi realizată, integral, rețeaua de apă și canalizare. „Nicio casă nu va rămâne neracordată”, dă asigurări primarul Ionuț Gîrniceanu.

Rețeaua de apă și canalizare reprezintă unul dintre principalele obiective ale administrației locale din comuna Jupânești. Așa se face că angajații primăriei au depus trei proiecte pentru a obține suma totală care este necesară pentru ca investiția să acopere toată comuna. 

„Avem trei proiecte pentru apă și canalizare. Primul a fost depus prin PNDL 2 și am obținut o finanțare de 5 milioane de euro. Lucrările au început anul trecut și s-a realizat aproximativ 45% din lucrare, iar în vară sperăm noi, să le terminăm. Tot pentru rețeaua de apă și canalizare am obținut o finanțare, în valoare de 3 milioane de euro, prin Programul Anghel Saligny. În martie, imediat ce vremea va permite, ne vom apuca de lucrări. Și pentru a acoperi toată comuna, în momentul de față lucrăm la documentația celui de-al treile proiect. Acesta va fi depus la Agenția Fondului de Mediu și va avea o valoare de 3 milioane de euro”, a declarat primarul Ionuț Gîrniceanu, comunei Jupânești.

Acestea nu sunt singurele proiecte accesate de primăria Jupânești. Administrația locală a atras finanțări importante și în școlile din comună. De asemenea, pe lista de obiective propuse se află un rețeaua de gaze, dispensar uman, stații de încărcare pentru mașinile electrice, o sală de sport și multe alte proiecte de care comunitatea are nevoie. 

 

Vizualizări: 724

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: