Social

Sute de cereri, depuse pentru locuințele sociale ce vor fi construite în Târgu Jiu

Sute de tineri optează pentru unul din apartamentele pe care primăria municipiului Târgu Jiu le va construi în perioada următoare. Nu mai puțin de 600 de locuințe vor fi date în folosință, procedura de depunere a dosarelor fiind în plină desfășurare. 

Apartamente de două camere, cu baie, bucătărie, independență energetică, situate în apropierea unui parc de 12,5 hectare. Așa va arăta noul complex din cartierul Narciselor. Primii tineri chiriași s-ar putea putea muta în casă nouă, chiar spre sfârșitul acestui an. Iar doritorii nu sunt deloc puțini.

„Până în momentul de față avem depuse aproximativ 400 de cereri din partea tinerilor. Este semn că foarte multe persoane își doresc să obțină o astfel de locuință. În momentul de față noi așteptăm decizia Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor. Ofertantul care a venit cu prețul cel mai bun a avut un dosar din care lispeau anumite documente. CNSC poate da rezoluție să repetăm licitația sau să dăm lucrarea următorului de pe listă. Blocurile sunt la fel. În momentul în care proiectantul realizează proiectul pentru un bloc, pentru celelalte va fi doar copy-paste. Nu ar trebui să dureze mai mult de câteva luni de zile, deci undeva prin iulie, constructorul ar trebui să se apuce de lucrări. Blocurile sunt P+2, practic, mai mult de două luni de zile nu ar trebui să-i ia unei echipe serioase să termine un bloc”, a declarat viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Bogdan Bejinaru.

Cei care doresc să obțină o astfel de locuință trebuie să aibă domiciliul în Târgu Jiu și vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani. Ce-i din afara municipiului Târgu Jiu pot opta pentru o viză de flotant, care le va da posibilitatea să-și depună dosarul. De asemenea, solicitanții nu trebuie să dețină alte locuințe.

Vizualizări: 2,266

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: