Social

CSM Târgu Jiu câștigă la Ploiești după o revenire de senzație

CSM Târgu Jiu, victorie incredibilă obținută în prima etapă. Trupa antrenată de Kresimir Basic s-a impus la limită, scor 99-98, în deplasare, contra CSM Baschet Petrolul Ploiești. Pe sferturi a fost 33-24, 25-20, 20-28, 20-27. A fost un meci în care echipa noastră a revenit de la -20 pe tabelă, și a marcat punctele victorie în ultima secundă de joc. Cameron Oluyitan a reușit coșul care a adus victoria echipei noastre, el fiind și cel mai bun marcator al echipei din Târgu Jiu, cu 23 de puncte. 

CSM Târgu Jiu s-a impus pe terenul unei echipe greu de învins pe propiul teren, la capătul unui meci cu două reprize diametral opuse, cu numeroase răsturnări de situație pe tabelă, cu o revenire de senzație a baschetbaliștilor gorjeni în repriza secundă, și cu un final de infarct. Prima parte a fost dominată de gazde, în timp ce repriza secundă a aparținut echipei din Târgu Jiu, care a reușit o revenire incredibilă. Gorjenii au crezut în șansa lor până la capăt, iar eforturile lor au fost răsplătite la final. A fost un prim pas pe care gorjenii l-au făcut în îndeplinirea obictivului din faza a doua a campionatului, clasarea în primele 4 echipe în Grupa 11-18.

Cameron Oluyitan a fost cel mai bun marcator al grupării gorjene. Americanul a reușit de 23 de puncte și a fost autorul coșului de 3 puncte care a adus victoria echipei noastre. El a fost urmat de Dimitrius Underwood, care a totalizat 18 puncte, 9 recuperări și 10 pase decisive. Ethan Wright a terminat meciul cu 17 puncte, 1 recuperare și un asist. Pivotul Arsenije Vuckovic a totalizat 16 puncte, 3 recuperări și 7 pase decisive. O evoluție foarte bună a avut și Camil Berculescu. Baschetbalistul gorjean a încheiat meciul cu 10 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive. Noam Weinberg a contribuit cu 6 puncte și 3 recuperări. Adrian Vaida a contribuit și el cu 6 puncte. Alexandru Berca a terminat meciul cu 3 puncte și o recuperare.  

Kresimir Basic, antrenor CSM Târgu Jiu: ”O victorie muncită și foarte importantă. Am crezut mereu în victorie, chiar și la -20, iar asta spune multe despre puterea mentală a echipei și despre spiritul nostru de luptă. Felicitări jucătorilor și întregii echipe. Sperăm că am adus bucurie, acasă, la Târgu Jiu. Astăzi ne bucurăm, iar de luni ne întoarcem la muncă, pentru că sâmbata viitoare urmează o nouă deplasare grea”.

 

Vizualizări: 538

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: