Actualitate

Jan Popescu: Nu toţi salariaţii CEO vor îndeplini condiţii de pensionare în 2032

Aproape toți liderii de sindicat de la Complexul Energetic Oltenia sunt fie pensionați, fie în pragul pensionării, iar asta îi face să se gândească numai la Legea 197/2021 care a redus vârsta de pensionare, nu și la viitorul celorlalți salariați.

Președintele executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia, Jan Popescu, a spus că sunt mulți colegi care au nevoie de locurile de muncă de la CE Oltenia și după 2032. “Nu toţi salariaţii CEO vor îndeplini condiţii de pensionare în 2032, iar eu sunt unul dintre aceştia. Voi face tot ce îmi stă în putinţă ca toţi să ieşim la pensie din această companie”, a transmis Jan Popescu, într-un interviu la Radio Infinit.

Acesta îi va cere premierului Nicolae Ciucă soluții pentru ca salariații încadrați anul trecut cu contracte pe perioadă determinată să treacă pe nedeterminată. “O solicitare este să facă toate demersurile pentru transformarea contractelor de muncă ale colegilor din perioadă determinată în perioadă nedeterminată, dar şi introducerea blocului nr. 5, de la Termocentrala Rovinari, în PNRR. După terminarea reparaţiei va fi cel mai performant din Sistemul Energetic Naţional al energiei produse pe bază de cărbune”, a spus Jan Popescu.

Acesta consideră, așa cum este și normal, că grupul energetic nr. 5 Rovinari, modernizat cu sute de milioane de euro, trebuie să funcționeze și după anul 2032.

Vizualizări: 4,639

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: