Actualitate

Grupul 3 Rovinari, închis definitiv

Grupul energetic nr. 3 de la Termocentrala Rovinari va fi închis definitiv la 1 iunie 2023. Chiar dacă va intra în conservare, nu va mai putea fi repornit, din cauză că instalația de desulfurare și alte componente vor fi mutate pe blocul energetic nr. 5, aflat în modernizare.

“Instalația de desulfurare de la grupul energetic numărul 3 va deservi grupul energetic numărul 5 care este în modernizare. Grupul 5 va trebui să fie gata în toamna acestui an. Prin urmare, grupul 3 nu va mai putea fi utilizat vreodată”, a spus fostul președinte al Directoratului, Daniel Burlan.

Grupul 5 Rovinari ar trebui pus în funcțiune în septembrie, dar ne așteptăm la o nouă amânare, așa cum s-a tot întâmplat în ultimii ani.

De când a început programul de restructurare, au fost închise definitiv două din cele 12 grupuri pe cărbune ale CE Oltenia, iar alte două externalizate. La 1 iunie va fi închis grupul 3 Rovinari, iar grupul 7 Turceni va intra în conservare. La finalul anului, este programat pentru închidere și grupul care a mai rămas la Ișalnița.

 

Vizualizări: 2,538

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: