Politică

Pofta ce-a poftit prefectul de Gorj

Parapetele care desparte sensurile de mers pe drumul naţional, în zona Pişteştii din Deal, din localitatea Scoarţa va fi ridicat. Deja, o parte din parapete a fost ridicat cu macaraua de angajaţii de la Drumurile Naţionale. Totul s-a făcut la presiunea prefectului judeţului Gorj care a convocat Poliţia şi Drumurile la Pişteşti să ridice parapetele care deranjează localnicii din zonă.

Odată îndepărtat acest parapete, părerile şoferilor sunt pro şi contra. Cei mai mulţi spun însă că aşa va creşte riscul de accidente grave din zonă mai ales că se circulă cu viteză, dar şi pentru că localnicii ignoră regulile de circulaţie de multe ori şi ajung să facă manevre riscante.

„Erau foarte utili parapeţii. Nu se gândeşte nimeni că e mai mare riscul de accidente acum?”, s-a întrebat un şofer. „Acum nu se mai pupă din spate maşinile, se vor lovi frontal. Nu înţeleg în niciun fel îndepărtarea acestor parapeţi. Peste tot pe drumuri periculoase, pe Dealul Negru, de exemplu. Există acest parapete care desparte sensul şi protejează şoferii de accidente frontale mortale. Cine va răspunde pentru aceste accidente?”, s-a întrebat un alt şofer. „Pentru o mână de voturi punem circulaţia în pericol”, e de părere alt şofer. „N-am ştiut de ce se ridică. M-am gândit că le iau ca să poată deszăpezi mai uşor, dar nu am mai auzit de aşa ceva. E adevărat că s-a mai mâncat din şosea, dar eu cred că este de folos”, a spus un alt participant la trafic.

Localnicii din zonă s-au plâns că nu au loc să meargă pe marginea drumului, că şoseaua s-a îngustat după ce a apărut parapetele din mijlocul drumului. Alţii au semnalat că vor să intre mai uşor cu maşinile în curte şi să nu mai ocolească întregul parapete. Or, asta înseamnă că vor trece pe linia continuă pentru că sub parapete este marcaj continuu.

Primarul din Scoarţa, Ion Stamatoiu, a declarat că ştie de reclamaţiile celor care stau în zonă, dar că nu are nicio atribuţie: „Noi nu am fost întrebaţi nici când s-au pus, nici acum că se iau. Ni s-a spus să găsim noi soluţii pentru trotuar. Nu există această posibilitate. Nu e loc pentru aşa ceva”.

Important de menţionat! Parapetele a fost montat tocmai pentru că, în zonă, au avut loc multe accidente de circulaţie, unele mortale. A fost pus în 2021 tot pentru că a cerut Poliţia acest lucru. Acum este îndepărtat aşa că e justificat să ne întrebăm când s-a greşit? Atunci când a fost pus sau acum că este luat?

Vizualizări: 2,254

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: