Politică

Iordache a încercat să profite de sindicaliști/Weber le-a aranjat o discuție cu Ministrul Muncii

În timp ce liderul PNL Gorj, Ion Iordache, i-a chemat la discuții astăzi pe sindicaliști și le-a făcut diverse promisiuni când i-a convocat, deputatul Partidului Social Democrat Gorj, Mihai Weber, a fost mai pragmatic și a mers la București pentru a discuta cu Ministrul Muncii, Simona Bucura despre problemele de care ar urma să se lovească minerii și energeticienii din cadrul Complexului Energetic Oltenia odată cu aprobarea noii legi a pensiilor. Pentru ca situația să-i fie explicată cât mai bine Ministrului Muncii, Weber i-a invitat la discuții miercuri, pe liderii de sindicat din cadrul companiei energetice, tocmai pentru a se încerca găsirea de soluții prin care salariații companiei energetice să beneficieze în continuare de o reducere a vârstei de pensionare cu 13 ani. „În cadrul întâlnirii de lucru pe care am avut-o cu Ministrul Muncii, doamna Simona Bucura-Oprescu am solicitat: 

-Identificarea soluțiilor pentru aplicarea Legii 197/2021 ;

-Organizarea unei întâlniri cu liderii sindicatelor reprezentative din Complexul Energetic Oltenia, care va avea loc miercuri, 08.11.2023, la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale”, a fost anunțul lui Weber.

Iordache a promis și el o întâlnire pentru ziua de marți

Speculant de fel, mai ales când vine vorba de angajații Complexului Energetic Oltenia, Ion Iordache le-a promis liderilor de sindicat pe care i-a chemat la discuții că marți, va merge cu ei la București la Ministrul Muncii, însă așa cum v-am anunțat în materialele trecute, ședința era imposibil să se desfășoare, iar Iordache nu a avut niciun dialog pe această temă cu Simona Bucura. „A fost o întâlnire cu președintele PNL Gorj. Ne-a zis să facem front comun. Eu am discutat cu domnul Mihai Weber și cu președintele Consiliului Județean, Cosmin Popescu, în aceste zile despre problema minerilor și energeticienilor și mergem cu gânduri bune la întâlnirea cu Ministrul Muncii organizată de președintele PSD Gorj, Mihai Weber”, a spus președintele SMEO, Gabriel Căldărușe.

 

 

Vizualizări: 2,417

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: