Politică

Iohannis: Statul român a eșuat

„Astăzi, din păcate, statul român a eșuat în misiunea sa fundamentală de a-și proteja cetățenii”, a declarat președintele Klaus Iohannis după incendiul de la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, în urma căruia au murit șapte persoane.

O declarație făcută de președinte în al șaptelea an de mandat, ceea ce ne face să ne întrebăm cine este vinovat pentru această dramă teribilă.

Un stat eșuat, un președinte eșuat, un parlament eșuat, un popor... care se va trezi într-o zi, pentru că așa se întâmplă.

O reacție a avut și premierul Florin Cîțu. ”Iresponsabilitatea ucide”, a transmis Cîțu, care a demis vreo doi directori.

Interesantă și declarația procurorului care anchetează ce s-a întâmplat la Constanța. “Nu toți decedații au fost găsiți pe paturi, nu erau toți arși, unii au murit intoxicați cu fum”, a spus Viorel Teliceanu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

Incendiul de vineri de la Spitalul din Constanța este al zecelea care izbucneşte într-un spital din România în mai puţin de un an, în plină pandemie. Vorbim despre tragedii în care au murit peste 20 de pacienţi şi au fost răniţi mulţi alţii. În aproape toate cazurile, a fost vorba despre defecţiuni ale instalaţiilor electrice sau aparatură suprasolicitată. 

Specialiştii INSEMEX au finalizat expertizele şi au precizat de unde au pornit flăcările, însă deocamdată niciuna nu a fost făcută publică. Și nicio măsură reală nu a fost luată.

Vizualizări: 1,835

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: