Social

Fostul Dispensar TBC, transformat în centru de evaluare medicală 

Clădirea în care a funcționat Dispensarul TBC al Spitalului Județean de Urgență din zona Pasarelă a devenit centru de evaluare Covid. Acesta funcționează în regim de spitalizare de zi, de luni până duminică, în intervalul orar 08.00-15.00. 

 

”Pacienții care manifestă forme ușoare sau medii de coronavirus se pot adresa personalului medical de aici, centrul de evaluare având o capacitate de cinci paturi. Pentru a fluidiza activitatea, recomandăm pacienților să se programeze în prealabil la numărul de telefon 0786225134”, au transmis reprezentanții spitalului. 

 

La centrul de evaluare, pacienților diagnosticați cu noul coronavirus nu au nevoie de bilet de trimitere de la medicul de familie sau de la un medic specialist. Bolnavii vor fi primiți pe baza dovezii confirmării infecţiei. Medicii de familie din județ pot redirecționa pacienții care au un test pozitiv către Centrul de evaluare al Spitalului Județean de Urgență.

 

”În perioada 11-29 august 2022, la acest centru de evaluare au primit tratament și au beneficiat de investigații de specialitate aproximativ 40 de pacienți. Serviciile oferite la Centru sunt: evaluare/examen clinic, investigații medicale specifice- analize de sânge, radiografie sau CT în vederea evaluării formei clinice a afecțiunii și a necesarului de tratament (medicamente antivirale), posibilitatea administrării anticorpilor monoclonali conform protocoalelor medicale în vigoare. În perioada mai sus menționată, trei pacienți au primit tratament cu anticorpi monoclonali”, au mai spus reprezentanții unității medicale. 

 

Potrivit cadrelor medicale de la Centrul de evaluare, pacienții care au beneficiat de tratament aici au vârsta medie de 60 de ani și simptome precum febră, dureri de stomac, stări de vomă. 

 

În prezent, în Secția Boli Infecțioase a spitalului sunt internați 12 pacienți cu coronavirus, iar la Compartimentul ATI Covid sunt 5 pacienți internați.

Vizualizări: 1,140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: