Diaspora

Întâlnire crucială între Putin și Xi Jinping

Vladimir Putin şi omologul său chinez, Xi Jinping, se vor întâlni cu ocazia summit-ului Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai, care va avea loc la Samarkand, în Uzbekistan, în zilele de 15 şi 16 septembrie, a anunţat miercuri diplomaţia rusă.

Președintele Vladimir Putin a anunțat miercuri, 7 septembrie, că Moscova analizează un nou proiect de infrastructură major pentru a livra gaze Chinei prin Mongolia, relatează Reuters.

Anunțul vine în contextul în care Moscova încearcă să înlocuiască Europa ca principal client pentru gazul rusesc.

”Suntem în discuţii privind posibila implementare a unui proiect major de infrastructură, mă refer la furnizarea de gaz rusesc către China prin Mongolia”, a declarat Putin cu prilejul unei întâlniri cu premierul mongol Luvsannamsrai Oyun-Erdene, de la care televiziunile au transmis imagini.

Cei doi lideri au discutat la forumul economic de la Vladivostok, în aceeaşi zi în care Putin a ameninţat cu sistarea aprovizionării cu energie dacă Occidentul adoptă plafonări la preţurile petrolului şi gazului ruseşti.

Compania rusă Gazprom studiază de ani de zile posibilitatea ca un nou gazoduct major - Power of Siberia 2 - să tranziteze Mongolia transportând gaz rusesc în China.

 

Vizualizări: 1,492

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: