Diaspora

Scandalul facturilor la energie. Mișcarea ″Don’t Pay″ ia amploare!

Mișcarea din Marea Britanie de refuz în masă, în semn de protest, al plății facturilor casnice la energie electrică și gaze naturale din cauza scumpirilor galopante, intitulată ″Don’t Pay″, capătă proporții tot mai mari, coordonatorii campaniei sperând să ajungă la un număr total de 1 milion de susținători până în octombrie, scrie Financial Times. 

Protestul se manifestă prin anularea de către consumatorii participanți a plăților prin debit direct către furnizorii de energie și gaze, prin care aceștia ″își iau singuri″ în fiecare lună din conturile bancare ale clienților sumele datorate pe facturi. 

Din iunie încoace, la ″Don’t Pay″ au aderat peste 130.000 de persoane. Cu câteva săptămâni înainte de recentul anunț oficial privind majorarea prețurilor plafonate la energie și gaze la un nivel echivalent cu o factură medie anuală casnică de 3.549 de lire sterline de la 1 octombrie, activistul pentru drepturile consumatorilor Martin Lewis a avertizat că boicoturile și grevele consumatorilor ar putea căpăta avânt dacă Guvernul nu va oferi ajutoare mai consistente gospodăriilor britanice. 

″Odată ce devine socialmente acceptabil să nu-ți mai plătești facturile la energie, oamenii nu își vor mai plăti facturile la energie, și nu poți să debranșezi pur și simplu pe toată lumea″, a declarat el.

Vizualizări: 1,007

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: