Diaspora

Mii de români abandonați în aeroporturi de Blue Air

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că potrivit datelor primite de la MAE, 2.098 de români afectaţi de anularea zborurilor Blue Air au solicitat sprijin să revină în ţară.

Anterior, Ministerul Afacerilor Externe anunţase că peste 620 de români solicitaseră până marţi noaptea, sprijin, solicitările venind din ţări precum Cehia, Cipru, Portugalia, Spania.

În contextul crizei generate de anularea zborurilor companiei aeriene Blue Air, a fost activată o linie telefonică (0040751084537) şi a fost pusă la dispoziţie o adresă de email ([email protected]) dedicată, la care cetăţenii români aflaţi în străinătate îşi pot notifica situaţia. De asemenea, cetăţenii români afectaţi pot contacta cea mai apropiată misiune diplomatică sau oficiu consular al României din statul în care se află (https://econsulat.ro/Home/DateDeContact).


Compania Blue Air a anunţat marţi sistarea tururor zborurilor programate să decoleze de pe aeroporturile din România, până luni, 12 septembrie 2022, după ce Administraţia pentru Fondul de Mediu a dispus blocarea conturilor sale, din cauza unor datorii de peste 28 de milioane de lei, reprezentând valoarea a 54.230 de certificate de emisii de gaze cu efect de seră aferente emisiilor de dioxid de carbon generate în anul 2021.

Vizualizări: 698

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: