Diaspora

Începe un nou val de căldură în Europa

Meteorologii anunță un nou val de căldură în Europa, denumit „Cleon”, iar România va fi printre cele mai afectate țări de caniculă în perioada care va urma.

Canicula este departe de a se da dusă din Europa, care se topeşte la soare. Destinațiile populare pentru români precum Grecia, Turcia, Italia sau Spania, au acum temperaturi ce depăşesc 40 de grade, iar meteorologii avertizează că săptămâna viitoare urmează un nou val de căldură, numit de greci „Cleon”, iar canicula va afecta şi România. 

În Italia au fost emise alerte roşii pentru 16 oraşe, care indică riscuri chiar şi pentru oamenii sănătoşi. Alertele se aplică pentru zilele următoare zonelor turistice, între care Roma, Florenţa şi Bologna, relatează BBC.

Săptămâna viitoare sunt aşteptate în continuare temperaturi ridicate în Europa, pe măsură ce se apropie noul val de căldură.

Agenţia Spaţială Europeană (ESA) monitorizează temperaturile pe uscat şi pe mare prin sateliţii săi.

Actualul val de căldură din Europa a fost numit Cerberus de către Societatea Italiană de Meteorologie, după monstrul cu trei capete care apare în Infernul lui Dante. 

Perioadele de căldură intensă apar în cadrul modelelor meteorologice naturale, dar la nivel global ele devin din ce în ce mai frecvente, mai intense şi durează mai mult, ca efect al încălzirii globale.

Vizualizări: 596

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: