Diaspora

Europa, obligată să mai achiziționeze vaccin anticovid! 

Estimările arată că, la nivel european, au fost aruncate zeci de milioane de doze de vaccin anticovid expirate. Cu toate acestea, țările UE așteaptă să primească mai multe vaccinuri în urma acordului dintre Comisia Europeană și gigantul farmaceutic american Pfizer.

Suma exactă destinată întregului pachet nu a fost făcută publică, dar potrivit unor surse este vorba de 260 de milioane de doze de vaccinuri!!! Compania speră ca acestea să fie livrate statelor membre UE în următorii patru ani.

În Germania a izbucnit un adevărat scandal, până la acest moment fiind aruncate/distruse 83 de milioane de doze de vaccinuri împotriva coronavirusului, toate expirate, în contextul în care pe stoc se mai află încă 120 de milioane de doze. În tot acest timp, numărul persoanelor care solicită vaccinare în țară scade dramatic. Discutăm de doar 1.462 de persoane vaccinate în luna iunie!!

După izbucnirea epidemiei de coronavirus, Bruxelles-ul a încheiat în 2020 un contract în valoare de 35 de miliarde de euro pentru achiziționarea a 1,8 miliarde de doze de vaccin Pfizer-BioNTech împotriva coronavirusului cu compania farmaceutică american-germană.

Vizualizări: 906

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: