Anchetă

În ce constă o parte dintre contractele semnate de firma lui Iordache cu statul

Firma Ydail, controlată de senatorul Ion Iordache, nu o duce deloc rău mai ales de când e în Parlament. Societatea a prins contracte babane cu mai multe instituții ale statului în ultimii patru ani, de când e senator. Oficial, firma e administrată de fiul senatorului. 

 

Cap de afiș e un contract semnat, ați ghicit, cu Primăria Turceni. E în valoare de aproape 20 de milioane de lei, contract de lucrări semnat în septembrie 2021 care se încheie în această toamnă. Tot cu orașul Turceni a mai avut un contract de aproape patru milioane de lei, semnat în 2021, dar care s-a și încheiat între timp.

 

Un contract de execuție lucrări a prins și cu Compania de Drumuri Naționale. A fost în valoare de peste 33 de milioane de lei. S-a finalizat anul trecut.

 

Cu Primăria Samarinești, condusă de un primar liberal, evident, firma Ydail a semnat, anul trecut, un contract pentru lucrări în valoare de cinci milioane de lei. Și comuna Cîlnic e pe lista achizițiilor, primărie condusă tot de un coleg de-al senatorului Ion Iordache. E vorba de un contract de servicii obținut prin achiziție directă, semnat tot anul trecut și e în valoare de peste 30 de mii de lei.

 

Informațiile provin din declarația de interese depusă de parlamentar anul trecut, așa cum e obligat de lege. Așteptăm și declarația actualizată. Nu de alta, dar măcar de aici mai aflăm pentru ce se zbate senatorul. Pentru binele lui, că doar nu pentru al gorjenilor pe care îi reprezintă nea Ion în Senat.

Vizualizări: 2,463

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: