Anchetă

Plaveti își recunoaște conflictul de interese

Situație de râsul-plânsul la Complexul Energetic Oltenia. Directorii acuzați de conflict de interese s-au prins în sfârșit în ce belea au intrat. Au evitat la limită infracțiunea în formă continuată.

Dan Iulius Plaveti și colegii lui din Directoratul interimar au încheiat anul trecut un contract cu o firmă de recrutare a viitorului Directorat, cel cu mandat de patru ani. Fenomen nemaiîntâlnit, directorii semnatari ai contractului au și participat la selecție. Culmea incompatibilității, doar ei au câștigat selecția, ceilalți fiind respinși! 

Ieri seară, Consiliul de Supraveghere al companiei au împuternicit Directoratul interimar să prelungească prin act adițional, cu 60 de zile, contractul cu firma de recrutare. Contract care expira ieri. Prelungirea se impune pentru că directorii selectați nu pot fi înscăunați, selecția fiind verificată de Ministerul Energiei.

Directoratul interimar, acuzat deja de conflict de interese, nu a semnat actul adițional, ci a mandatat în acest sens doi directori care nu au participat la selecție, Ion Petroniu - director de Investiții și Delia Chircă - director comercial.

Cu alte cuvinte, Plaveti a recunoscut indirect incompatibilitatea în care s-a aflat când a semnat contractul inițial. Incompatibilitate care trebuie nu numai să ducă la anularea procedurii de selecție, despre care multă lume spune că este o mascaradă, dar și să genereze un dosar penal. 

Vizualizări: 4,764

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: