Anchetă

Surse: Corpul de Control face control la CEO. DNA în paralel face audieri 

Corpul de Control al ministrului Energiei face verificări la Complexul Energetic Oltenia. Potrivit unor surse, ar viza modul în care s-a făcut selecția pentru Directoratul companiei. 

 

După interviu, din peste 30 de candidați au fost selectați trei directori care fac parte și acum din Directorat: Dan Plaveti, Cosmin Trufelea și Ion Bălășoiu.

 

Problema e că am putea vorbi de un conflict de interese cât excavatorul. De ce? Pentru că doi dintre aceștia au fost cei care au încheiat contractul cu firma de selecție ca, mai apoi, să fie și printre cei trei norocoși care au prins loc în etapa următoare. 

 

Situația la limita legii a fost semnalată în presă, dar și într-o plângere penală. A ajuns apoi și la urechile celor din Ministerul Energiei și la Consiliul de Supraveghere. 

 

De asemenea, tot pe surse s-a aflat că și procurorii ar fi "bătut" azi la ușa companiei. Ar face cercetări în privința unor investiții de la Termocentrala Rovinari, dar nu a fost făcută nicio comunicare oficială despre verificări. Cu toate acestea, nu este exclus să apară și retineri. 

Vizualizări: 2,690

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: