Anchetă

Romanescu: Incompetența crasă crește prețul apei la noi, la târgujieni

Pagubă de câteva sute de mii de lei după ce strada Tudor Vladimirescu din Târgu Jiu a fost modernizată de Primărie, iar ulterior spartă de angajații Aparegio care nu știau că mai au o conductă de apă sub această stradă. Situația incredibilă atrage reacții dure din partea edilului Marcel Romanescu și va fi tranșată în instanță. 

Primarul a explicat cum primăria a notificat Aparegio înainte să se apuce de asfaltare. A primit, în scris, răspunsul și a transmis că nu mai există decât o conductă în zonă și ca a fost înlocuită. Au început lucrările, s-au terminat și acum, când strada a fost asfaltată, s-a spart o conductă. Nu cea nouă, ci una veche despre care Aparegio nici nu știa că există!! Sau se face că nu știe, e o ipoteză a primarului Marcel Romanescu, mai ales că au mai fost depistate probleme pe aceeași stradă când vine vorba de rețeaua de apă. 

"Este făcută o prima evaluare. Sumele se ridică la câteva sute de mii de lei și pleacă de la o incompetență crasă a unora dintre angajații Aparegio. Vorbim de un proiect de investiții care a fost aprobat cu indicatori, dar înainte de aprobarea indicatorilor am avut de la Aparegio o adresă prin care ni se aducea la cunoștința că în afară de conducta principală înlocuită de ceva timp nu mai exista o altă conductă de alimentare cu apă pe strada Tudor Vladimirescu. Susțineau că cea veche a fost dezafectată, dar se dovedește contrariul, exista conducta de zeci de ani, dar de care Aparegio nu stia ca există. Astazi, o parte din oamenii apropiati Aparegio, pentru ca nu vorbim doar de incompetenta, ci și de rea-credință, sunt alimentați cu acea conducta. Altfel, nu înțeleg de ce ar trebui sa ajungă apa pe acea conducta. Eu sunt economist, dar tehnic puteai sa pui niște dopuri la capetele acelei conducte", declară primarul Marcel Romanescu. 

Culmea, deși pe hârtie conducta veche nu mai exista, pe ea curgea apa cu debit mare, mai spune edilul: "Pe conducta respectivă curgea apa permanent, la un debit destul de mare. Înseamnă că cineva se alimenta. Aparegio ori s-a făcut că nu știe, ori stia și a încercat să acopere furturile de apa care se fac în Târgu Jiu. Mergem în instanță. Evidența conductelor e la societatea Aparegio, nu la Primăria Târgu Jiu. Eram culpabili acum dacă nu făceam adresa la Aparegio. De aceea am respectat procedura când am amenajat strada Tudor Vladimirescu".

Nu e singura problemă depistată pe această stradă. Angajații Edilitara au descoperit o adevărată "gaură neagră" sub sensul giratoriu de lângă Parcul Tudor Vladimirescu. "Curgeau zeci, sute de tone de apa pe zi pe o conducta care macină sensul giratoriu și nu înțelegeam de ce se lasă terasamentul. Apa macină", a mai declarat edilul. 

 

Vizualizări: 5,014

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: