Anchetă

Caz ce frizează penalul în localitatea Drăguțești! Primarul a anunțat poliția!

Apropierea alegerilor locale îi împinge pe anumiți oameni să recurgă la gesturi ce s-ar putea lăsa cu dosare penale la organele abilitate. Se întâmplă și la Drăguțești, acolo unde, de câteva zile, un cetățean care se dă reprezentant al partidului AUR merge pe la porțile oamenilor și le cere acestora câte 100 de lei pentru înscrierea în organizația politică.

Cetățenii au mers să se plângă despre acest fapt primarului comunei Drăguțești, Dumitru Ion Popescu. Oamenii i-au relatat acestuia că nu au primit chitanțe pentru banii pe care i-au plătit, iar bărbatul care în trecut a cochetat cu Partidul Național Liberal, le-a cerut și CNP-urile și le-a instalat un program pe telefon pentru a face parte din baza de date a celor de la AUR.

Dumitru Popescu a mers la șeful de post din comuna Drăguțești pentru a sesiza aceste practici suspecte și pentru a cere începerea cercetărilor în acest caz pentru ca oamenii să nu mai fie păcăliți.

Conform unor surse, bărbatul care a recurs la această metodă este angajat ca șofer la Serviciul de Ambulanță Târgu Jiu. „Am aflat cu stupoare de la cetățeni despre acest caz. Le-a cerut CNP-urile oamenilor și suma de 100 de lei fără să le dea nicio chitanță. Ieri a mai venit un om de la Tîlvești să-mi spună aceste lucruri că i-au instalat și un program pe telefon și să meargă și el la alți oameni să-și recupereze banii pentru că așa se face. I-au spus că trebuie să strângă puncte și tot felul de prostii. Am anunțat șeful de post în această dimineață și o să meargă să ia legătura cu respectivul pentru că, atât timp cât le mai cere și CNP-urile și îi întreabă dacă au conturi bancare, nu mi se pare normal. Nu este normal să se întâmple astfel de lucruri și organele abilitate trebuie să ia măsuri”, a declarat primarul din Drăguțești, Dumitru Ion Popescu.

Situația pare specifică celor de la AUR, dezordinea din cadrul partidului permițând oricărui neavenit să se erijeze în reprezentant legal al formațiunii și să plece la colectat prin sat, mai ceva ca popa cu Crăciunul.

Faptul că se cer bani și date cu caracter personal de către o persoană neautorizată poate naște neplăceri. Se impune ca reprezentanții legali ai formațiunii să iasă public și să se delimiteze de astfel de acțiuni și totodată să își avertizeze electoratul în acest sens.

Altfel, există riscul să legifereze niște practici necurate și să devină complici, lăsând impresia că o fac cu acceptul lor și chiar sunt îndrumați să prostească oamenii cu genul de colecte, lipsite de o formă legală. Neexistând o chitanță, de unde știe pământeanul încotro se duc banii?! 

 

Vizualizări: 3,964

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: