Politică

Impunerea unor standarde ridicate ar putea duce la închiderea mineritului

Președintele PNL Gorj, senatorul Ion Iordache, susține că nu există mașini omologate care să poată circula prin noroaiele din carierele miniere și crede că există riscul închiderii activității, dacă se impun standarde imposibil de respectat.

“Înțeleg că nu există mașini omologate care să poată să facă deplasarea prin noroaie. (...) Îngrijorarea mea este că, odată cu aceste interdicții de a mai circula oamenii cu mașinile, pentru că nu sunt conforme, să nu apară și alte interdicții care ar bloca activitatea”, a spus Iordache la Radio Infinit.

Iordache crede că s-ar putea ajunge la blocarea companiei, dacă politicienii mai urlă ca din gură de șarpe. “Fac apel să fie responsabili și să nu creeze o și mai mare instabilitate companiei”, a spus senatorul de Gorj.

Ministrul Virgil Popescu a spus că totuși o parte dintre mașinile folosite în cariere sunt conforme. “Minerii merg în carieră cu autovehicule; 29 din cele 48 închiriate sunt la momentul de față apte pentru a reintra în lucru, iar Complexul Energetic Oltenia suplimentat cu alte 14 mijloace de transport din dotarea acestora, mijloace care nu sunt 6x6 dar sunt 4x4, dar pot intra în momentul de față tocmai pentru a transporta minerii la fronturile de muncă.

De aceea, am cerut ca, în termen de maxim 15 zile, directoratul Complexului Energetic Oltenia să vină la aprobat cu un plan clar de investiții privind exploatarea în siguranță a obiectivelor, asigurarea echipamentelor necesare de protecție a muncii pentru personalul din exploatare, efectuarea transportului personal în condiții de siguranță, precum și orice alte măsuri necesare”, a transmis Virgil Popescu.

 

Vizualizări: 2,858

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: