Anchetă

Iertat de tată, condamnat pentru pălmuirea unui polițist

Un bărbat de 39 de ani din Târgu Cărbunești, care și-a agresat tatăl, a scăpat de condamnare, fiind iertat de părintele său. Dar, s-a ales totuși cu o condamnare de șase luni cu suspendare, pentru ultraj, ca urmare a vorbelor grele adresate polițiștilor veniți să aplaneze conflictul. 

Pedeapsa pronunțată de Judecătoria Târgu Cărbunești la începutul lunii decembrie nu este definitivă.

În seara zilei de 09.08.2021, în jurul orelor 21,15, lucrătorii Poliției orașului Tg-Cărbunești au fost sesizați prin apelul de urgență 112 de către un bărbat amenințat cu moartea de fiul său, care era beat.

În urma sesizării, la fața locului s-a deplasat patrula compusă dintr-un polițist, un polițist local și un elev al școlii de poliție, aflat în stagiul de practică. 

Agentul de poliție l-a întrebat pe bătrân ce s-a întâmplat, a aflat că fiul l-a amenințat cu moartea. În încercarea de a vorbi cu agresorul, polițistul l-a strigat de mai multe ori.

“După mai multe apelări, acesta a ieșit din casă, pe scară, a avut un comportament recalcitrant și i-a întrebat pe polițiști ce caută în curtea lui, după care, în mod intempestiv, l-a lovit puternic cu palma peste obrazul drept pe lucrătorul de poliție. Din cauza loviturii, camera video din dotarea agentului de poliție, pe care o purta aplicată pe bluzonul de serviciu, s-a desprins și a căzut, dar această cameră a reținut prin filmare video toate momentele incidentului”, se arată în rechizitoriu.

Polițistul local a pulverizat spray iritant lacrimogen asupra agresorului, după care a reușit să-l imobilizeze la sol și să-l încătușeze. Apoi l-au urcat în autospeciala de poliție și l-au dus la sediul Poliției orașului Tg-Cărbunești.

Vizualizări: 1,868

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: