Actualitate

Guvernul nu va schimba planul de închidere a mineritului

Vești neplăcute vin dinspre liderii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia. Paul Constantinescu este liderul minerilor de la Cariera Husnicioara din județul Mehedinți, care urmează a fi închisă.

Acesta spune că proiectul de ordonanță privind decarbonizarea, care prevede că din 2026 rămân doar trei grupuri pe cărbune la CE Oltenia, iar din 2030 toate capacitățile vor fi închise, nu va fi schimbat.

Vor fi doar mici modificări legate de faptul că unele grupuri vor intra în conservare și se va renunța la planul inițial de dezafectare imediată.

“Din punctul meu de vedere este chiar o crimă să faci asta, când noi la iarnă nu avem ce să punem în loc”, a spus Paul Constantinescu la Radio Infinit.

Potrivit planului de restructurare, Cariera Husnicioara ar urma să fie închisă la finalul acestui an, asta deși, spune Paul Constantinescu, mai are o rezervă de circa 700 de mii de tone de cărbune ce poate fi extrasă ușor.

Constantinescu a spus că România ar trebui să ceară derogări de la Comisia Europeană, câtă vreme respectă planul doar pe parte de închideri de capacități, nu și cel privind crearea de capacități noi de energie mai puțin poluantă.


 

Vizualizări: 2,209

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: