Actualitate

Medicamente expirate la cabinetele veterinare. Amenzi! 

Un cabinet medical veterinar din Gorj a fost amendat cu 15.500 lei de inspectorii Direcției Sanitar Veterinare (DSV) Gorj. În urma unui control desfășurat săptămâna trecută, organele de control au găsit la cabinetul veterinar produse medicinale veterinare cu termenul de valabilitate depășit, în spațiu neamenajat special în acest scop.

 

De asemenea, reprezentanții DSV Gorj au constat că la acest cabinet veterinar nu erau respectate reglementările sanitare-veterinare privind circulația, comercializarea și utilizarea produselor medicinale veterinare. 

 

Alte două cabinete medicale veterinare au fost amendate, cu câte 3500 lei, tot pentru deținerea de produse medicinale veterinare cu termenul de valabilitate depășit, în spațiu neamenajat special în acest scop. 

 

De amenzi nu au scăpat nici farmaciile veterinare. Două astfel de unități au fost amendate cu câte 1000 lei pentru că au eliberat produse medicinale veterinare fără prescripție medicală. Alte două au fost sancționate, cu câte 3000 lei, deoarece au eliberat produse medicinale veterinare fără prescripție medicală în absența medicului veterinar. 

 

Totodată, alte două farmacii veterinare au primit câte o amendă de 3000 lei pentru eliberarea de produse medicinale veterinare fără prescripție medicală și nu aveau încheiate contracte cu unități autorizate pentru denaturarea produselor medicinale veterinare expirate. 

  

Controalele DSV Gorj din ultima săptămână au avut loc la operatori sau persoane fizice din Baia de Fier, Bâlteni, Bengești-Ciocadia, Bumbești-Pițic, Novaci, Rovinari și Târgu Jiu.                                                                                                       

 

 

Vizualizări: 1,016

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: