Social

Grădinițe noi în comuna Turburea

Noul an școlar va începe în condiții mai bune decât până acum în comuna gorjeană Turburea.

Grădinița cu program normal din satul Poiana a fost realizată cu fonduri europene și are o valoare de aproximativ 800.000 de lei. ”Este o grădiniță mare, cu o amprentă la sol de 440 de metri pătrați, unde vor funcționa patru grupe de copii. Grădinița este realizată după standarde europene și dotată cu toate cele necesare. Preșcolarii din Poiana vor fi primiți în condiții europene în noul an școlar”, a declarat Ion Bârcă, primarul din Turburea.

Fostul sediu al primăriei din Turburea va fi transformat în grădiniță cu program prelungit, care va începe să funcționeze chiar din această toamnă. ”Amenajarea grădiniței cu program prelungit în fostul sediul al primăriei se face cu bani de la bugetul local. Deja am reușit să igienizăm spațiul, am făcut gard și vom continua în ritm alert. Am confirmarea de la Consiliul Județean, dar și de la Inspectoratul Școlar, că din această toamnă aici va funcționa grădiniță cu program prelungit. Am ales această locație pentru că sediul este chiar lângă cantina unde se va găti mâncarea pentru preșcolari”, a mai spus Ion Bârcă.

În această perioadă se lucrează și la igienizarea școlilor din comuna Turburea, iar, ca și noutate, curtea fiecărei unități de învățământ va fi reamenajată și vor fi montate băncuțe achiziționate tot cu bani de la bugetul local.

Vizualizări: 522

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: