Social

Zeci de infracțiuni comise de minori

33 de infracțiuni au fost comise de minori în prima jumătate a acestui an, a comunicat IPJ Gorj. “Din infracțiunile sesizate un număr de 4 au fost comise în incinta unităților de învățământ. Totodata în semestrul I 2021 a fost dispusă măsura reținerii față de un număr de 5 minori. Au fost aplicate 20 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor legale unui număr de 20 minori“, se arată. într-o informare trimisă de poliție Prefecturii Gorj. 

La Târgu Jiu au fost sesizate 18 infracțiuni comise de minori, din care 2 infracțiuni au fost comise în incinta unităților de învățământ, respectiv o infracțiune de lovire comisă la Colegiul Național Tudor Vladimirescu și o infracțiune de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase comisă în incinta Școlii Gimnaziale Pompiliu Marcea. 

La Motru au fost sesizate 2 infracțiuni comise de minori, respective o infracțiune de furt și o infracțiune de lovire sau alte violențe.

Patru fapte penale în care au fost implicati minori au fost verificate de Poliția Târgu Cărbunești, în timp de la Rovinari, Țicleni și BumbeștiJiu nu au fost sesizate fapte de delicvență juvenilă.

Și poliția Tismana s-a confruntat cu o infracțiune comisă de minoriîn afara incintei unităților de învățământ, fără a fi luate măsuri preventive împotriva acestora.

La Turceni au fost aplicate minorilor 2 sancţiuni contravenţionale din care una pentru încălcarea prevederilor Legii 349/2005 şi una pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991, iar la Poliția Novaci  au fost înregistrate cinci dosare penale cu minori în primele șase luni ale anului.

În semestrul I 2021 au fost sesizate un număr de 26 dispariții de la domiciliu a unor minori, față de 38 dispariții în aceeași perioadă a anului 2020.

Vizualizări: 2,792

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: