Social

Școală din Crasna, mutată într-o clădire modernizată

Activitatea Școlii Primare Dumbrăveni din comuna Crasna va fi mutată în noul an școlar într-o clădire modernizată, anunță primarul Aurel Vamvu. Consilierii locali au votat mutarea în ședința din luna august.

“Această inițiativă a avut în vedere faptul că locația în care va funcționa Școala Primară Drăgoiești a fost modernizată, având toate avizele de funcționare, fiind asigurate astfel condiții optime pentru desfășurarea activității didactice atât a Școlii Primare și a Grădiniței Drăgoiești, cât și a Școlii Primare Dumbrăveni, în această locație”, se arată într-un comunicat al primăriei.

Conform unei hotărâri de Consiliu Local din 27 august, aleșii locali și-au exprimat acordul în vederea mutării activității Școlii Primare Dumbrăveni în altă clădire, mutare care nu a implicat modificarea rețelei școlare aprobată pentru anul 2021-2022, cum în mod eronat s-a afirmat în spațiul public. 

“Cu alte cuvinte, Școala Primară Dumbrăveni își păstrează statutul de școală arondată Școlii Gimnaziale Cărpiniși, desfășurându-și activitatea didactică în altă clădire, până la remedierea situației constatate la clădirea Școlii Primare din satul Dumbrăveni”, a menționat primarul Aurel Vamvu.

Referitor la afirmațiile conducerii Școlii Gimnaziale Cărpiniși, privind faptul că în ședința Consiliului Local Crasna din 27 august s-a aprobat mutarea activității grădiniței Dumbrăveni, primarul a precizat că informația nu corespunde realității. “Potrivit Anexei nr. 1 la Avizul nr. 24998 din 29 decembrie 2020 al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, Grădinița Dumbrăveni nu mai figurează în rețeaua școlară începând cu anul școlar 2021 - 2022. Conducerea Școlii Gimnaziale Cărpiniși ar fi trebuit să cunoască prevederile avizului ISJ mai sus menționat, întrucât acesta a fost emis în baza adresei Școlii Gimnazziale Cărpiniși nr. 3529 din 19 noiembrie 2020”, mai arată sursa citată.

Vizualizări: 867

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: