Anchetă

Gorjeni amenințați cu moartea pe Facebook: ”Vă fac franjuri pe toţi!”

Un bărbat din comuna gorjeană Aninoasa a fost condamnat la o amendă penală de aproape 4500 lei, după ce a lansat amenințări cu moartea la adresa membrilor unei familii, prin intermediul unei filmări postate pe rețelele de socializare. 

Acesta a fost judecat pentru trei fapte de amenințare. În data de 13 august 2021, printr-o filmare postată pe rețeaua de socializare Facebook, acesta a amenințat cu acte de violență și cu moartea trei persoane, membri ai aceleași familii. Bărbatul a folosit expresii precum: „vă fac franjuri pe toţi”, „vă tai tendoanele”, „vă fac de nu mai ieşiţi din spitale”. 

Fiind audiat în cauză, a recunoscut şi regretat săvârşirea infracţiunilor de ameninţare. Acesta a declarat că, în urmă cu circa 2-3 luni, fratele său a avut un conflict cu membrii familiei respective, în urma căruia a avut mult de suferit. ”Fiind foarte supărat din această cauză, în ziua de 13.08.2021 inculpatul a consumat o cantitate mare de băuturi alcoolice şi a postat o filmare live pe reţeaua de socializare Facebook, în care i-a ameninţat cu acte de violenţă pe membrii familiei (…)”, se arată în hotărârea Judecătoriei Târgu Cărbunești. 

Acesta a fost obligat să depună recipisa de plată integrală a amenzii la judecătorul delegat cu executarea, în termen de 3 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii. În caz contrar, amenda va fi înlocuită cu închisoarea şi executarea acesteia în regim de detenție. Ușor nu îi va fi, având în vedere că nu are un loc de muncă stabil. 

În plus, va trebui să plătească daune morale în cuantum de 10.000 lei către două dintre părțile vătămate, care s-au constituit parte civilă, plus cheltuielile judiciare în cuantum de 3030 lei, dar și suma de 880 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de statul roman.

Hotărârea pronunțată luni, 8 august, de magistrații Judecătoriei Târgu Cărbunești poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. 

Vizualizări: 1,726

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: