Social

Motivul pentru care la Spitalul Județean nu se fac intervenții pe globul ocular

Blocul operator al Secției Oftalmologie a Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu nu dispune de un microscop chirurgical oftalmologic. În aceste condiții, nu pot fi efectuate intervenții pe globul ocular, deși cererea este mare. O spun chiar autoritățile județene, care au inițiat o procedură de achiziție pentru dotarea secției cu un astfel de echipament medical. 

Consiliul Județean Gorj a alocat aproape 570.000 lei pentru achiziția microscopului chirurgical necesar la blocul operator al Secției Oftalmologie și a unui ecograf Doppler color cu 3 sonde, pentru laboratorul de explorări funcționale. Numai microscopul chirurgical oftalmologic se ridică la 300.000 lei. 

„În prezent, echipamentul utilizat în laboratorul de explorări funcționale este vechi, uzat fizic și moral, ca urmare a numărului foarte mare de investigații la care a fost folosit, fapt ce a condus la scăderea acurateței imaginilor obținute, necesare pentru stabilirea unui diagnostic cât mai corect, iar blocul operator din cadrul secției oftalmologie nu deține nici un microscop chirurgical oftalmologic și nu se pot efectua intervenții chirurgicale pe globul ocular, în condițiile în care există un număr mare de solicitări și medicii angajați din cadrul acestei secții dețin specializările necesare pentru realizarea intervențiilor”, se arată în anunțul de licitație.

Furnizorii de aparatură medicală pot depune oferte până în data de 12 iulie, pe platforma națională de achiziții. 

Vizualizări: 1,285

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: