Social

Gorj: 15 cazuri de violență în familie

Polițiștii gorjeni au intervenit la 15 cazuri de violență domestică în ultimele patru zile. În 8 dintre cazuri, poliţiştii au emis ordine de protecție provizorii. Nu de puține ori se ajunge la rețineri de 24 de ore, cum a fost în cazul celor trei frați din Brănești care s-au luat la bătaie în casa unuia dintre ei. 

Cel mai recent caz a fost în noaptea de 29/30 iulie, când o tânără de 27 de ani, din comuna Țânțăreni, a sesizat poliția cu privire la faptul că soțul său a amenințat-o cu moartea. 

“Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit faptul că un bărbat de 36 de ani, din comuna Țânțăreni, în timp ce se afla la domiciliu, în urma unui conflict spontan și pe fondul consumului de alcool, si-ar fi amenințat soția cu moartea. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de amenințare”, transmite IPJ Gorj.

Joi au fost două cazuri la Rovinari și Fărcășești, de persoane trecute de 70 de ani, amenințate de copiii lor.

Tot joi, o femeie de 34 de ani, din orașul Târgu Cărbunești, a sunat la 112 după ce a fost amenințată de către soțul său. “Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit faptul că un bărbat de 37 de ani, din orașul Târgu Cărbunești, în timp ce se afla la domiciliu, ar fi amenințat-o cu moartea pe soția sa. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de amenințare”, a precizat Poliția.

Tot joi, un bărbat de 31 de ani, din comuna Logrești, în timp ce se afla la domiciliu, ar fi exercitat acte de violență asupra tatălui său. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violență în familie.

 

IPJ Gorj a transmis și câteva sfaturi pentru victime ale violenței domestice

Deja nu mai este o noutate faptul că, pentru îndepărtarea pericolului care planează asupra vieții, sănătății și integrității corporale a părții vătămate, polițiștii care intervin la eveniment pot emite un ordin de protecție provizoriu și îl pot îndepărta pe agresor, indiferent dacă acesta este proprietar al spațiului de locuit.

Violența domestică este reprezentată de orice inacțiune sau acțiune intenționată de violență fizică, sexuală, psihologică, economică, socială sau spirituală, ce se produce în mediul familial sau domestic ori între soți sau foști soți, precum și între actuali sau foști parteneri, indiferent dacă agresorul locuiește sau a locuit împreună cu victima.

„Acasă” trebuie să fie locul în care ne simțim în siguranță, unde ne putem bucura de căldura sufletească și, ideal, iubire, indiferent cine locuiește în acel spațiu. Când asociem acest cuvânt cu „violența domestică”, deși aflată în contradicție, acest lucru face ca violența domestică să fie greu de identificat, de înțeles și mai ales, de pedepsit.

 

Ce faceți dacă ați devenit o victimă?

     

- Conștientizați ce vi se întâmplă și nu acceptați situația ca pe o stare de normalitate;

- Sesizaţi Poliția, sub orice formă o puteți face;

- Dacă vă simțiți în pericol din partea agresorului, solicitați polițistului să vă ajute și să elibereze un ordin provizoriu de protecție, cu toate implicațiile juridice ce decurg de aici;

- Cereți ajutorul organizațiilor care oferă consiliere, sprijin, adăpost, etc.;

 

Vizualizări: 1,720

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: