Anchetă

Galerie FOTO: Întâlnire între Purec, Gorun, Chirițescu și Iulian Popescu înaintea termenului de la Curtea de Apel Craiova! DLAF a început deja verificările pentru proiectul de un milion de euro!

Prefectul de Gorj, Iulian Popescu, pare să depășească orice limită a unui reprezentant al Guvernului în teritoriu și face ce-l taie capul în timpul programului. Marți, la orele prânzului, Popescu s-a întâlnit cu rectorul UCB, Sorin Purec, de altfel, un obișnuit aproape al ședințelor de partid de la sediul lui Iordache, într-o clădire ce aparține unității de învățământ superior.

Problema nu este asta, dacă respectivii nu aveau nimic de ascuns, s-ar fi putut întâlni civilizat la rectoratul UCB, însă au preferat o clădire de pe strada Griviței pentru a fi feriți de ochii universitarilor. Cei doi nu au fost singuri la întâlnire. La întrevedere au participat și ”mâinile” drepte ale lui Purec din UCB, Horațiu Gorun și Dorel Chirițescu, proaspăt numiți în funcțiile de prorectori. La cum îi știm de corecți pe cei patru, suntem convinși că motivul întâlnirii celor mai sus enumerați nu a fost unul politic, mai ales că spațiul academic este apolitic.

 

Cum așchia nu sare departe de trunchi, ne putem gândi că Horațiu Gorun a copiat modelul tatălui său, care a organizat în trecut dezbateri cu Ion Iordache chiar în spațiul UCB. Câteva zeci de minute au zăbovit cei patru într-un birou din clădirea respectivă și, probabil, ar mai fi stat, însă cei trei universitari se grăbeau să plece la ședința Consiliului de Administrație. Totuși, mâine, rectorul Sorin Purec are un termen important la Curtea de Apel Craiova. Purec a fost manager al unui proiect care a generat anumite probleme, fapt care nu se întâmplă pentru prima dată la Universitate. Întâlnirea cu prefectul girofar este cu atât mai suspectă cu cât vine chiar înaintea unui astfel de termen și pentru că, pe vremea când Iulică era mare patron a derulat și el proiecte cu UCB-ul pe bani europeni.

 

Cât de bine a respectat Popescu procedurile cu banii europeni ne-au anunțat deja cei de la Departamentul pentru Lupta Antifraudă care au început verificările pentru un proiect de un milion de euro derulat de firma prefectului cu Universitatea. Și acum BOMBA: Procesul de la Curtea de Apel Craiova vizează chiar proiectul pe care Iulian Popescu l-a derulat cu UCB!!! Mai exact, proiectul ”POCU/626/6/13/132975” MISS-Măsuri integrate de sprijinire a studenților cu o valoare totală de atenție, un milion de euro. Deci, coincidența ar fi mult prea mare ca cei patru să se vadă chiar cu o zi înaintea termenului de la Craiova pe furiș și nu în sediul Rectoratului dacă nu aveau discuții intime.  Fotografiile și filmulețele ne arată că a avut loc o întâlnire în care ca și subiect a fost strategia de apărare la proces, ceea ce confirmă că este ceva putred în contractul cu Iulică și UCB. 

 

Vizualizări: 3,697

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: