Diaspora

Ofițer jandarm din Gorj, în misiune de menținere a păcii în Africa Centrală

Gabriel Fotescu, locotenent colonel în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj, participă în luna  iunie  la o misiune în Republica Centrafricana din Africa. Este vorba de o acțiune care se desfășoară sub egida Organizației Națiunilor Unite (ONU). 

Ofițerul deține experiență în misiuni internaționale. A participat, în perioada 2015-2017, la misiuni în Republica Mali. Totodată, în anul 2021, a îndeplinit și funcția de comandant al Cursului Superior Internațional care a fost organizat de Jandarmeria Română la Școala de Aplicație pentru Ofițeri a Jandarmeriei Române, care a integrat ofițeri din nouă țări de pe patru continente.

În prezent, ofițerul își desfășoară activitatea în cadrul Serviciului Ordine și Siguranță Publică, la Compartimentul Prevenirea și Combaterea Faptelor Antisociale, unde coordonează activitatea de prevenire în zona de responsabilitate a Jandarmeriei Gorj.

”Noua misiune denumită MINUSCA (Misiunea Multidimensională Integrată de Stabilizare a Națiunilor Unite în Republica Centrafricană) constă într-o operațiune de menținere a păcii. Misiunea îi va permite ofițerului să pună în practică experiența acumulată în decursul a peste 21 de ani de activitate în cadrul Jandarmeriei Române și să acumuleze și integreze modul cum se execută misiuni de către reprezentanții altor state O.N.U.”, au transmis reprezentanții IJJ Gorj. 

                                       

Vizualizări: 2,173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: